Lost and finally found


Soms raak je spullen makkelijk kwijt en is het aan te raden om deze goed op te bergen, zodat je deze later weer gemakkelijk terug kunt vinden. Dat is althans de theorie.

De praktijk pakt vaak anders uit en dan had je beter niet alles op kunnen bergen. Dan heb je iets nodig en dan heb denk je bij jezelf “waar heb ik dat ook alweer gelaten”. Zeker als het om iets kleins gaat, is het wel eens een uitdaging het terug te vinden. Dat was hier ook het geval omdat het maar een klein stukje plastic betrof. Dan haal je elk lade, elk bakje leeg en je doorzoekt alles en vindt uiteraard vanalles, inclusief dingen die je eerder ook al niet kon vinden. Maar datgene waarnaar je op zoek bent, zit daar uiteraard niet tussen. Dan keer ik toch nog maar eens mijn camera rugtas ondersteboven, terwijl ik daar als eerste al gekeken had, en dan bleek deze toch in één van de vele vakjes te zitten. Uiteindelijk na veel gedoe toch gevonden wat ik zocht.

Overigens is dit kleine stukje plastic een flash cold shoe adapter, waarmee ik mijn Speedlite flitser op mijn GorillaPod kan monteren, wat het geheel tot een erg praktische light stand maakt. Je kunt die GorillaPod immers in allerlei vormen buigen en ook nog eens overal omheen vouwen.

Advertenties

Auteur: Patrick Schmitz

Photographer, gamer, guitarist and software engineer.