Bakken op het zand

Op zaterdag 7 mei was de eerste zomerdag van 2016 een feit. De temperatuur kan boven de 25°C en Nederland was zelfs het warmste land van Europa en hoogste temperaturen werden overigens hier langs de Noordzeekust gemeten.

Zelf woon ik, hemelsbreed gezien, op nog geen kilometer van het strand, maar op warme zomerdagen zul je mij niet zo snel overdag op het strand vinden. Een beetje bakken in het zand is niet aan mij besteed, zeker niet als het erg druk is en je dus allemaal dicht op elkaar gepakt zit, al viel het op dit moment nog wel enigszins mee met de drukte, maar toch stond de parkeerplaats wel redelijk volgepakt en stond er nog een behoorlijke rij met auto’s die er ook nog een plekje wilden hebben.

En als je dan ook nog eens ziet hoeveel spullen sommige mensen meenemen, dan krijg je wel eens het idee dat ze geen dag, maar het gehele weekend op het strand willen verblijven. Al die spullen moet je ook wel van de auto naar het strand en weer terug slepen. Ik moet er niet aan denken. Ik ga dan liever gewoon fietsen of wandelen door het duingebied, al dan niet met camera. Of ik zoek de verkoeling van het bos op.

Het is overigens wel lekker om ’s avonds even naar het strand te gaan. Het is dan weer een stuk rustiger, niet zo heet meer en er staat dan meestal ook een lekker koel briesje. En uiteraard genieten van de zonsondergang, duur toch elke keer weer anders is.

Auteur: Patrick Schmitz

Photographer, gamer, guitarist and software engineer.

3 gedachten over “Bakken op het zand”

    1. Dit is het strand van Het Westland, Zuid Holland. Parkeerplaats van Monster, zonsondergang bij Ter Heijde en de andere foto daar precies tussenin.

      Like

Reacties zijn gesloten.