Disconnected

Gisteravond laat had ik nog geen slaap en besloot om nog maar even een filmpje te gaan kijken. Dus zette ik de TV aan, pakte mijn smartphone en startte de Netflix app. Verbinden met mijn Chromecast en dan op de play knop drukken. Helemaal gesettled op de bank met wat chips en een koud biertje.

De film was begonnen en zat eindelijk een beetje in het verhaal. Na een half uurtje kijken liep ik even naar de keuken om een nieuw flesje uit de koelkast te halen. Ik loop terug naar de woonkamer en zie het beeld bevriezen, wat na een paar seconden gevolgd wordt door een mooie “connection error” melding. De internet verbinding was er dus mee opgehouden.
Dan proberen we dus maar gewoon de TV. Na een paar minuten zappen kwam ik erachter dat er eigenlijk weinig boeiends te zien was, dus gaf ik dat ook maar op. Mijn tablet lag ook binnen handbereik, dus pakte ik die maar even. En automatisch start ik even de Google+ app op, die uiteraard niets doet, want er is geen internet. Dan maar even de smartphone pakken en wifi uitschakelen, kunnen we tenminste nog even het laatste nieuws bekijken voor het slapen gaan. Toch wel handig dat mobiel internet.
Toch wel grappig om te zien hoe je, al dan niet onbewust, toch heel erg gewend raakt aan bepaalde technologieën. Het is niet zo extreem dat je helemaal niet meer zonder kan, maar je bent er wel zo aan gewend dat het er altijd is.

Auteur: Patrick Schmitz

Photographer, gamer, guitarist and software engineer.