Eindelijk lente?

Vrijdagmiddag lekker op de fiets naar huis met 17°C, een lekker zonnetje, fluitende vogels en bomen en struiken die steeds meer beginnen uit te lopen. Dan weet je toch dat de lente begonnen is. De winter hebben we maar overgeslagen dit jaar. De ellende van sneeuw en gladheid hebben we daardoor gemist, maar ook de mooie winterlandschappen, die meestal toch wel  een aantal mooie fotomomenten oplevert.

En dan zaterdagochtend wakker worden door de zon die op het raam schijnt. Nog wel wel veel bewolking en de temperatuur kan nog wel wat hoger, maar ik dacht “dat komt vast wel goed”. Helaas kwam het niet goed en bleef het zwaar bewolkt.
Zondag dan maar in de herkansing. Het leek mooi te starten met een zonnetje die verwoede pogingen deed door de bewolking te breken en daar helaas weer niet in slaagde. Nog gehoopt op een beetje opklaringen tegen de avond, maar ook die bleven uit. Ik had nog zo gehoopt dat het extra daglicht door de zomertijd nog iets moois zou opleveren om te fotograferen.
En nu is het maandag, met lekkere temperaturen boven de 20°, maar weer grauw en grijs. De lente is begonnen, de zomertijd is ingegaan, dus laat het mooie weer nu maar komen. We zitten er klaar voor.

Auteur: Patrick Schmitz

Photographer, gamer, guitarist and software engineer.